Volledig scherm
PREMIUM
Veel bewoners vinden dat de muurtjes in de Willem-Alexanderstraat wel mogen verdwijnen. Ze blijken echter een belangrijke functie te vervullen bij de afvoer van overvloedig hemelwater. © Lenneke Lingmont

Herinrichting moet ‘balans’ in Nijverdals winkelhart herstellen

NIJVERDAL - Veel bewoners zijn allerminst tevreden over de huidige uitstraling van hun Willem-Alexanderstraat. Die wordt nu getypeerd als ‘steriel’, ‘versteend’, sfeerloos’, en ‘ongezellig’.  Dat negatieve sentiment is des te groter sinds de Grotestraat vorig jaar een enorme metamorfose onderging. De ‘balans’ in het Nijverdalse winkelhart moet worden hersteld.

De Willem-Alexanderstraat maakt deel uit van het ‘winkel-achtje’, de centrale winkelroute die verder bestaat uit een deel van de Grotestraat, Maximastraat en gedeelte van het Keizerserf. Met het Henri Dunantplein vormt dit het kernwinkelgebied van Nijverdal. De gemeente Hellendoorn en lokale winkeliersvereniging Op Naar Nijverdal willen dit gebied gaan aanpakken en daarbij net zo te werk gaan als in de Grotestraat. Dus samen met bewoners, winkeliers, pandeigenaren, marktkooplieden en andere direct betrokkenen overleggen wat in deze woon-/winkelstraat moet veranderen.

Reggestreek