Hoge windmolens in Hellendoorn, is dit straks de realiteit in de zoekgebieden, die hiervoor nog moeten worden aangewezen?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoge windmolens in Hellendoorn, is dit straks de realiteit in de zoekgebieden, die hiervoor nog moeten worden aangewezen? © ROBIN UTRECHT

Hoge windmolens zijn niet langer taboe in Hellendoorn: ‘We willen toch allemaal wel onze telefoon kunnen blijven opladen’

Hoge windmolens zijn niet langer taboe in de gemeente Hellendoorn. Onder druk van de provincie Overijssel wil het college samen met de gemeenteraad zoekgebieden aanwijzen waar de turbines eventueel kunnen worden geplaatst. „Een moeilijke keuze”, vindt wethouder Annemarie Dubbink.

  1. Energiemarkt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoonlijkheid te maken’
    PREMIUM

    Energie­markt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoon­lijk­heid te maken’

    Dalende energieprijzen, een hogere opzegboete per 1 juni en na lange tijd bieden energieleveranciers weer vaste contracten aan. De energiemarkt verandert, maar wat is nu wijsheid om te doen? Voor meerdere jaren een vast contract tekenen, of toch even wachten in de hoop dat de prijzen nog verder dalen? Twee experts geven hun advies. ,,Momenteel heb je nog niet heel veel keuze in energiecontracten, maar ik verwacht dat dit vanaf 1 juni wel komt.”
  2. Toekomst van Platform Techniek Salland niet meer onzeker dankzij financiële injectie techniekbedrijven
    PREMIUM

    Toekomst van Platform Techniek Salland niet meer onzeker dankzij financiële injectie techniekbe­drij­ven

    Gastlessen, virtueel rondneuzen op de werkvloer, de Techniekdagen in Salland. Een greep uit de activiteiten die Platform Techniek Salland organiseert om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de technieksector. Even leek de toekomst onzeker. Maar dankzij techniekbedrijven kunnen de activiteiten door blijven gaan en uitgebreid worden. ,,We zijn blij met elke bijdrage die we krijgen.”
    Raalte
  3. ‘Geen Oekraïens gekrijs, want hier woont de patrijs’, maar Twenterand vindt dit nog altijd ‘een prima opvanglocatie’
    PREMIUM

    ‘Geen Oekraïens gekrijs, want hier woont de patrijs’, maar Twenterand vindt dit nog altijd ‘een prima opvangloca­tie’

    Het verzet in de Vriezenveense buurt Westerdok tegen de komst van twaalf chalets voor Oekraïense vluchtelingen neemt toe. Inmiddels hangt er een spandoek bij de entree van het beoogde weiland met de tekst: ‘Geen Oekraïens gekrijs, want hier woont de patrijs’. Burgemeester Hans Broekhuizen keurt de actie niet af, maar waarschuwt wel: „Agressie, intimidatie of vernieling kunnen we niet tolereren.”
    Vriezenveen