Volledig scherm
Wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis nam woensdagmiddag honderden handtekeningen in ontvangst tegen het plan van Oranjeborg voor de bouw van een zorgcentrum in Hancate. De buurtschapsbewoners zijn hier mordicus tegen. © Lenneke Lingmont

Honderden handtekeningen tegen plan Oranjeborg in Hancate

NIJVERDAL/HANCATE- Ruim 90 procent van de 568 stemgerechtigden uit de Hellendoornse buurtschappen Egede, Hancate en Eelen en Rhaan hebben een petitie getekend tegen het plan van  Oranjeborg voor de bouw van een zorgcomplex met 30 zorgunits op het terrein van Aktief Overijssel aan de Ommerweg.

Het gaat om de opvang van mannen met een licht verstandelijke beperking, die vaak psychische problemen hebben en soms verslaafd zijn. De buurtschapsbewoners vrezen voor de leefbaarheid en veiligheid in de buurt. En zij staan daarin zeker niet alleen. Uit omliggende plaatsen als Marle, Hellendoorn, Lemele en Lemerlerveld kwam nog eens ruim 200 steunbetuigingen voor de actie van de werkgroep Buurtschappen Egede, Hancate en Eelen en Rhaan.

Ruim 700 handekeningen

Voorzitter Linda Berenschot overhandigde woensdagmiddag twee dikke mappen met meer dan 700 handtekeningen aan wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis, die aangaf danig onder de indruk te zijn van de omvang van het verzet.

De wethouder sprak over een ‘uniek aantal handtekeningen’, dat duidelijk maakt hoe urgent deze kwestie voor de meeste inwoners is en hoe eensgezind zij zijn in hun afwijzing van dit initiatief. Een helder signaal aan de politiek, die een besluit moet nemen over het principeverzoek van Oranjeborg. Hiervoor moet namelijk de bestemming van het terrein worden aangepast.

Niet langer neutraal

Voorzitter Joke van Nijen van Plaatselijk Belang Egede, Hancate en Eelen en Rhaan overhandigde 129 handtekeningen, waarmee de leden het bestuur toestemming geven zijn neutrale opstelling te laten varen en samen met de werkgroep op te trekken om te voorkomen dat Oranjeborg zich in Hancate vestigt.

  1. Brouwers uit Haarle vernoemen speciaalbier naar bekendste taxichauffeur van Salland
    PREMIUM

    Brouwers uit Haarle vernoemen speciaal­bier naar bekendste taxichauf­feur van Salland

    HAARLE/MARLE - Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripel bier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.

Reggestreek