Volledig scherm
© Annina Romita

Hoogbejaarde man (93) in Nijverdal slachtoffer van babbeltruc

NIJVERDAL - Een 93-jarige inwoner van Nijverdal is afgelopen maandagochtend slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Rond een uur of half tien in de ochtend kreeg de hoogbejaarde man twee mensen aan de deur van zijn woning aan de Boomcateweg. De bezoekers gaven aan dat ze voor een gascontrole kwamen. Vervolgens verzocht het tweetal het slachtoffer om zijn waardevolle spullen voortaan bij elkaar te houden, in het geval er een keer brand zou uitbreken in de woning.
Toen de zogenaamde controleurs weg waren, ontdekte de man dat hij een onbekend geldbedrag miste. Het slachtoffer heeft daarna aangifte gedaan bij de politie.
Politieagenten hebben de zaak in onderzoek. Volgens een woordvoerder van de politie komt deze variant van de babbeltruc regelmatig voor.

  1. Compromis in Haarle redt nieuwbouwplan

    Compromis in Haarle redt nieuwbouwplan

    HAARLE - De hondensportvereniging Sprengenberg en scoutinggroep Albaldah uit Haarle kunnen zich opmaken voor de bouw van een gezamenlijk onderkomen aan de Almeloseweg. De laatste hobbels zijn genomen. Na bemiddeling van wethouder Thomas Walder hebben de initiatiefnemers onlangs sluitende afspraken gemaakt met enkele omwonenden, die vreesden voor geluidsoverlast van blaffende honden en spelende kinderen en  overlast van de verlichting van het buitenterrein.  

Reggestreek