Volledig scherm
Een flinke tak kwam op het dak van het huis van de familie Kampman terecht. © Han Haveman

Hulsen na storm: woning beschadigd en omgevallen bomen

HULSEN - Op meerdere plekken langs de Jipkesbeltweg in Hulsen ronkten woensdagavond de motorzagen. Bewoners en volkstuinders ruimden de ravage op die een enorme windvlaag de avond daarvoor aanrichtte. Menigeen spreekt met verbazing over een ‘kleine windhoos’, die in een smalle strook zorgde voor ontwortelde bomen, afgerukte takken en schade aan woningen en tuinen.

Een flinke afgebroken tak van een circa 90 jaar oude beuk kwam op het dak van het huis van schrijver-cabaretier Herman Kampman terecht. „Door de harde regen en het enorme geraas van de wind hadden we in eerste instantie helemaal niet door dat een tak het dak had beschadigd. Ook de eik op ons erf is ontworteld.”, vertelt mevrouw Kampman.

Nuchter commentaar

Het complex van Tuinvereniging De Jipkesbelt kwam evenmin ongeschonden uit de strijd. Enkele tuinen liggen vol takken en een ontwortelde boom, die een opslag van tuinmaterialen heeft vernield. „Ik heb weer iets om te timmeren”, luidt het nuchtere commentaar van de getroffen tuinder. Hij en zijn buurman vragen zich af wie de boom moet verwijderen. Die stond op het perceel van de buurman. „Maar ik heb hier het materieel niet voor.” 

Volledig scherm
Wie moet deze omgevallen boom eigenlijk verwijderen? © Han Haveman
Volledig scherm
Een omgevallen boom vernielde een opslag van tuinmaterialen op tuinderscomplex De Jipkesbelt. © Han Haveman
Volledig scherm
Ontwortelde bomen en afgerukte takken langs de Jipkesbeltweg. © Han Haveman

Reggestreek