Judith Konings houdt zondag het eerste Zangcafé in Nijverdal.  „Of je nu wel of niet kunt zingen, maakt niet uit. Het gaat om de energie.”
Volledig scherm
PREMIUM
Judith Konings houdt zondag het eerste Zangcafé in Nijverdal. „Of je nu wel of niet kunt zingen, maakt niet uit. Het gaat om de energie.” © Emiel Muijderman

Iedereen mag meezingen in het zangcafé in Nijverdal, ook valszingers

NIJVERDAL - In Nijverdal staat aankomende zondag het eerste Zangcafé op het programma. Een initiatief van zangdocent Judith Konings. „In het Zangcafé zingt iedereen samen. Of je nu wel of niet kunt zingen, maakt niet uit. Het gaat om de energie.”

Diegenen die graag zingen, weten het. Zingen doet iets met je. Je kunt er je gevoel in leggen, je emoties in kwijt en als het goed is, beleef je er plezier aan. Kun je zingen, dan kun je je aansluiten bij een koor of band. Maar wat als je niet kunt zingen of bang bent om uit de toon te vallen? „Alleen zingen is leuk. Maar zing je samen, dan gebeurt er echt iets”, vertelt zangcoach en -docent Judith Konings. Ze zingt al van jongs af aan en heeft sinds tien jaar haar eigen zangstudio waar ze les en coaching geeft. „Ik weet niet beter dan dat ik zing. Het is mij met de paplepel ingegoten. Op mijn vierde zong ik al, op mijn veertiende begon ik met zanglessen. Na mijn opleiding aan Artez conservatorium heb ik er mijn werk van gemaakt en ben ik gestart met mijn eigen zangstudio.”

Reggestreek