Volledig scherm
De tijdelijke schaatsbaan in het centrum van Nijverdal is weer opengesteld voor de schaatsliefhebbers © Bert Kamp

IJsbaan in Nijverdal geopend

NIJVERDAL - Voor de schaatsliefhebbers in Nijverdal en omgeving breken weer fantastische weken aan. Ze kunnen zeven dagen per week terecht op de tijdelijke ijsbaan op het Henri Dunantplein in hartje Nijverdal.

De ijsvloer werd donderdagmiddag officieel geopend door Hellendoorns burgemeester Anneke Raven. Ook als het niet vriest is schaatsplezier hier mogelijk. De ijsbaan is een attractie voor zowel jong als oud en vormt het kloppende hart van een groot aantal winterse activiteiten, die in Nijverdal zijn gepland.

Dat varieert van peuter-, school- en discoschaatsen tot demonstraties schoonrijden, diverse  live-optredens van plaatselijke bands en koren tot de nieuwe curlingcompetitie voor bedrijventeams. En op zondag 16 december wordt rondom deze ijsbaan een grote winterfair gehouden met Dickens als centraal thema.  

  1. Drie keer regio-zilver voor Hellendoornse Hertruiters

    Drie keer re­gio-zil­ver voor Hellen­doorn­se Hertrui­ters

    HELLENDOORN - Tijdens het laatste weekend van de regiokampioenschappen Overijssel zijn drie ponyruiters van paardensportvereniging Hertruiters uit Hellendoorn in de prijzen gevallen. Ze werden reserve-kampioen (tweede plaats) in hun eigen dressuurcategorie. Luc Eshuis haalde met Forest Fire een score van 64.083% in de klasse L1, categorie C. Marilyn Roelofs scoorde met Hoppenhof’s Yentle 62,75% in de klasse M2 categorie D/E. Haar zus Dylian Roelofs haalde een score van 65% in de klasse M1 met Popping’s Soraya en plaatste zich daarmee voor het NK dressuur in Ermelo.

Reggestreek