Volledig scherm
De Ben & Jerry's ijsfabriek in Hellendoorn blijft gewoon open. © Carlo ter Ellen DTCT

‘IJsfabriek Ben & Jerry’s blijft gewoon open in Hellendoorn’

HELLENDOORN/ZWOLLE - Van een eventuele sluiting van ijsfabriek Ben & Jerry’s in Hellendoorn is absoluut geen sprake en van een mogelijk banenverlies is bij de provincie Overijssel helemaal niets bekend. 

Dat schrijven Gedeputeerde Staten van Overijssel in antwoord op bezorgde vragen van het CDA-statenlid Jerry Blekkenhorst. Multinational Unilever heeft besloten het deel van ijsproductie voor de Engelse markt naar een nieuwe fabriek in dat land te verplaatsen. Dat is een direct gevolg van de naderende Brexit. Unilever heeft de provincie echter verzekerd dat de productie van Ben & Jerry's ijs voor de rest van Europa in Hellendoorn blijft. De vrijkomende productiecapaciteit aan de Reggeweg wordt gebruikt voor de verwachte groei van de ijsverkoop.

Sterke binding

In een recent gesprek van gedeputeerde Eddy van Huijm met de fabrieksdirecteur werd van die kant nog eens benadrukt dat Ben & Jerry’s een sterke binding heeft met de regio Hellendoorn en lokale melkveehouders. Het bedrijf wil graag plaats bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het blijft voor de ijsfabriek lastig om voldoende personeel voor technische functies en automatisering te vinden en ook de voortdurende verduurzaming van de productie blijft een uitdaging.

Reggestreek