Volledig scherm
Steeds meer mensen bezoeken de zwembaden van Het Ravijn in Nijverdal, vorig jaar ruim 197.000 keer. © Het Ravijn

In 2018 recordaantal zwemmers in Het Ravijn in Nijverdal

NIJVERDAL - De zwembaden van sportzorgcentrum Het Ravijn aan de Piet Heinweg zijn vorig jaar door ruim 197.000 mensen bezocht. Dat is een nieuw record. Het aantal zwembadbezoekers steeg in 2018 met zo'n 12 procent en komt nu in de buurt van de magische grens van 200.000 bezoekers.

De buitenbaden werden vorig jaar dankzij de lange en vooral warme zomer door circa 41.000 mensen bezocht.  Dat was een record. Maar ook een bezoekje aan de binnenbaden was populair bij de zwemliefhebbers. „De mensen weten ons tegenwoordig het hele jaar te vinden om gezond en actief bezig te zijn. Natuurlijk vinden we dat een goede ontwikkeling. We proberen zo goed mogelijk op de wensen en behoeften van onze bezoekers in te spelen”, zegt manager Ruben Buijserd van Het Ravijn.

Nieuwe activiteiten

Hij benadrukt dat de uitbreiding van het aanbod met nieuwe activiteiten als yogaqua, aquaspinning en de ‘natte sportschool’ echt een schot in de roos is. Buijserd: „Uit de bezoekerscijfers en feedback blijkt dat onze klanten de nieuwe activiteiten enorm waarderen. Ook de komende jaren blijven we in beweging en met hen in gesprek.” De belangstelling voor aquavitaal blijft groeien en heeft nu zo'n 250 deelnemers. „We merken dar mensen bewust en actief bezig zijn om op een gezonde manier ouder te worden. Door de geringe belasting van gewrichten is bewegen in water bij uitstek geschikt om vitaal te blijven Ook elkaar ontmoeten speelt een belangrijke rol”, laat de manager weten.

Ontmoetingsplek

Buijserd zegt dat Het Ravijn niet alleen een sportaccommodatie is, maar steeds meer een plek waar mensen elkaar ontmoeten. De manager is in dat kader blij met de vestiging van Lijfstijl Nijverdal op de zorgvloer en de komst van kinderopvangorganisatie Columbus Nijverdal.  

Reggestreek