Bij de inbraak in het Advendohuis hadden de dieven geen interesse voor de instrumenten, het was ze alleen om het geld te doen.
Volledig scherm
Bij de inbraak in het Advendohuis hadden de dieven geen interesse voor de instrumenten, het was ze alleen om het geld te doen. © Han Haveman

Inbraak in Advendohuis in Nijverdal: ‘Ze waren gelukkig alleen uit op geld’

NIJVERDAL - Bij een inbraak in het clubgebouw van de christelijke Nijverdalse muziekvereniging  Advendo aan de Koersendijk zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee geldkistjes met wisselgeld meegenomen.

De ongenode gasten kwamen het Advendohuis binnen door een ruitje in te tikken. Het gebouw werd vervolgens doorzocht, waarbij de deuren van het magazijn en slagwerkhok werden geforceerd. „Het was ze gelukkig niet om de muziekinstrumenten te doen, het ging puur om geld”, zegt tweede voorzitter Freddy Nijen Twilhaar. De club heeft aangifte gedaan bij de politie, die inmiddels ter plaatse sporenonderzoek  heeft gedaan.

Volgens Nijen Twilhaar is het tweede keer in bijna veertig jaar dat bij Advendo is ingebroken. „Maar elke keer is er natuurlijk één teveel, dit blijft een vervelende ontwikkeling. ”

Reggestreek