Volledig scherm
Een kinderboerderij in Nijverdal. De concrete plannen worden maandag onthuld. © Emiel Muijderman

Informatieavond kinderboerderij Nijverdal

NIJVERDAL - De initiatiefnemers voor een kinderboerderij hebben met omwonenden overlegd over deze plannen. De wensen van de 'buren' zijn hierin opgenomen. Maandag is in De Huiskamer (Markt 3) een informatieavond over de plannen aan de rand van bedrijventerrein 't Lochter.

Op het circa 4 hectare grote terrein aan de Vinken- en Lijsterweg is ruimte voor twee kleine gebouwen en schuilgelegenheden voor de dieren. Verder zijn een schapen- en ponyweide en parkeerterrein voor 23 auto's en fietsen gepland. De aanleg van een fruitboomgaard, moes-, kruiden- en een bloemen- annex vlindertuin staan eveneens op het programma.

Ontdekplek
Behalve de dierenverblijven komen binnen ook een ontdekwerkplaats voor kinderen op het gebied van natuur en duurzaamheid, kantoor, berging, magazijn, toiletten en een restaurant waar ijs, koffie, thee en frisdrank worden verkocht.

Bij de kinderboerderij komt een speelterrein met natuurlijke materialen, die de initiatiefnemers vergelijken met het Speelbos op de Sallandse Heuvelrug. De kinderboerderij gaat zelf de benodigde energie opwekken.

Reggestreek