Een Schotse hooglander staat bij een plas in natuurgebied De Sprengenberg, waar een jong dier waarschijnlijk door het ijs zakte. De drinkvijver wordt eind deze week onderzocht door Natuurmonumenten.
Volledig scherm
Een Schotse hooglander staat bij een plas in natuurgebied De Sprengenberg, waar een jong dier waarschijnlijk door het ijs zakte. De drinkvijver wordt eind deze week onderzocht door Natuurmonumenten. © Herman Veerbeek

Is jonge Schotse hooglander door het ijs gezakt op De Sprengenberg? Natuurmonumenten gaat drinkvijver onderzoeken

HAARLE - Natuurmonumenten gaat eind deze week op onderzoek uit bij de drinkvijver in natuurgebied De Sprengenberg, waar waarschijnlijk een jonge Schotse hooglander door het ijs is gezakt en verdronken. De door voormalig boswachter Herman Veerbeek aangetroffen sporen in de verse sneeuw leken daar vorige week op te wijzen.

 1. Zingen helpt Nijverdalse Zoë (22) tegen haar dwangstoornis: ‘Muziek werkt voor mij als therapie’
  PREMIUM

  Zingen helpt Nijverdal­se Zoë (22) tegen haar dwangstoor­nis: ‘Muziek werkt voor mij als therapie’

  NIJVERDAL - Bij thuiskomst 250 keer de deur van haar ouderlijke woning open en dicht doen, tien keer de handen wassen voor het slapen gaan of absoluut dat speciale paar sokken willen dragen. Dwangmatig gedrag om maar te voorkomen dat er iets ergs in je leven gebeurt. Zangeres Zoë Wolff gebruikt de muziek als uitlaatklep van haar angsten. Het nummer Ashes bevat een boodschap voor lotgenoten.
 1. Militairen en stewardessen ingezet voor vaccinatiecampagne
  Play

  Militairen en stewardes­sen ingezet voor vaccinatie­cam­pag­ne

 2. Politieachtervolging vanuit Duitsland eindigt in horrorcrash
  Play

  Politieach­ter­vol­ging vanuit Duitsland eindigt in horror­crash

Reggestreek