Roelof Renting plaatst hooigrasrollen in de Boksloot bij Haarle, vergezeld door labrador Max.
Volledig scherm
PREMIUM
Roelof Renting plaatst hooigrasrollen in de Boksloot bij Haarle, vergezeld door labrador Max. © Leo Kemper

Jager zorgt er met veilige broedplaatsen voor dat er weer eendenkuikentjes komen in Haarle

HAARLE - Roelof Renting maakt van hooi en gaas veilige broedplaatsen voor eenden en waterhoentjes. De jager uit Haarle steekt meer tijd in het leefgebied van dieren dan in het afschieten ervan.

Wildspiegels plaatsen, plastic rapen, bloemenmengsels inzaaien en het onderhoud van paden: jager Roelof Renting van de Wildbeheereenheid (WBE) Salland-Midden zorgt door het jaar heen voor de natuur, dieren en het milieu. „Ik houd me bezig met de biotoop en alles wat er leeft”, vertelt hij. „Ik help watervogels aan een veilig plekje om te broeden. Het is zo leuk om te zien dat er in het voorjaar kuikentjes uitkomen. Daar word ik heel blij van.”

  1. Na 75 jaar een gedenksteen in Hellendoorn: ‘Fantastisch dat ze zo alsnog worden geëerd’
    PREMIUM

    Na 75 jaar een gedenk­steen in Hellen­doorn: ‘Fantas­tisch dat ze zo alsnog worden geëerd’

    HELLENDOORN - Voor velen is het straks niet meer dan een stenen paaltje op een grasveldje bij een driesprong aan de rand van het dorp. Maar voor de nabestaanden van de Hellendoorners Gerrit Jan Grobbink en Marinus Maris en onderduiker Klaas Andries Neuman voelt dit gedenkteken als een erkenning. Ook hun geliefden zijn oorlogsslachtoffer. Op die erkenning hebben ze 75 jaar moeten wachten.

Reggestreek