Volledig scherm
PREMIUM
Marieke Warnawa met hulphond Jango. © Bert Kamp

Jango, de helpende hond van therapeut Marieke uit Nijverdal

NIJVERDAL - Marieke Warnawa is gezins- en relatietherapeut. Met de hulp van therapiehond Jango weet ze nog beter verborgen emoties te doorgronden.

Nadat de deurbel is gegaan blijft het geblaf van Jango nog lang te horen in de aangrenzende kamer. „Weer zo’n voorbeeld van hoe bijzonder hij eigenlijk is”, zegt Marieke Warnawa. „Soms blaft hij helemaal niet en dat heeft te maken met wie er voor de deur staat. Bij iemand die hem graag wil ontmoeten blijft hij blaffen. Dat voelt hij aan.” Maar ook als iemand fysiek pijn heeft weet de Poolse herdershond precies waar de zere plek zit. „Mijn moeder viel hier vlak voor mijn huis van de fiets. Het was erg pijnlijk, maar ze stond toch weer op. Jango likte over haar enkels. De volgende dag zijn we toch maar bij de huisarts op bezoek geweest. Toen bleek dat mijn moeder beide enkelbanden gescheurd had.”

  1. Wandelen voor Water in gemeente Hellendoorn: 2.700 euro

    Wandelen voor Water in gemeente Hellen­doorn: 2.700 euro

    NIJVERDAL - De 72 leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen De Marliaantjes (Marle) en De Meander en De Wingerd uit Nijverdal hebben vorige week tijdens het landelijke evenement Wandelen voor Water 1.800 euro bij elkaar gelopen voor het Nigeria-project van de Stichting ZOA. De opbrengst is door hulporganisatie Aqua for All nog eens met 50 procent verhoogd, zodat het eindbedrag van de actie in de gemeente Hellendoorn uitkomt op 2.700 euro.

Reggestreek