De eikenprocessierups zorgt voor overlast aan de Poggenbeltweg in Haarle, maar de gemeente Hellendoorn vindt het niet nodig om hiervoor tien beeldbepalende eiken te kappen.
Volledig scherm
De eikenprocessierups zorgt voor overlast aan de Poggenbeltweg in Haarle, maar de gemeente Hellendoorn vindt het niet nodig om hiervoor tien beeldbepalende eiken te kappen. © ANP

Jeukrups zorgt voor overlast, maar Hellendoorn vindt kappen van tien beeldbepalende eiken in Haarle stap te ver

HAARLE - De gemeente Hellendoorn verleent geen vergunning voor de kap van tien grote eiken, die aan weerszijden van de oprit van een woning aan de Poggenbeltweg 10 staan. De nieuwe eigenaren van het pand hadden hierom verzocht vanwege de overlast die de eikenprocessierups veroorzaakt.

 1. Na twee jaar knallende ruzies gooien toezichthouders Soweco handdoek in de ring
  PREMIUM

  Na twee jaar knallende ruzies gooien toezicht­hou­ders Soweco handdoek in de ring

  ALMELO - De raad van commissarissen van Soweco (RvC) treedt per 1 mei terug. Twee jaar lang knokten de toezichthouders om de sociale werkvoorziening voor Almelo en omgeving overeind te houden. Tevergeefs. Het algemeen bestuur van Soweco besloot vandaag tot liquidatie. Tot ongenoegen van de RvC. „Erg jammer. Voor medewerkers is Soweco een deel van hun leven”, zegt rvc-voorzitter Herman Hazewinkel.
 1. Versoepelingen gaan door: sportscholen weer open
  Play

  Versoepe­lin­gen gaan door: sportscho­len weer open

 2. Ernst Kuipers: Verwachting is dat daling deze zomer doorzet
  Play

  Ernst Kuipers: Verwach­ting is dat daling deze zomer doorzet

Reggestreek