Ouderen genieten van een 'straatconcert' van jong talent bij woonzorglocatie De Parallel in Nijverdal
Volledig scherm
Ouderen genieten van een 'straatconcert' van jong talent bij woonzorglocatie De Parallel in Nijverdal © Emile Willems

Jong talent zorgt voor swingende ouderen in Hellendoorn en Nijverdal

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Jonge talenten hebben maandag opgetreden onder de balkons van de Blenke in Hellendoorn en de Parallel en de Hoge Es in Nijverdal om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Kwetsbare ouderen zijn vanwege de coronacrisis aan huis gekluisterd. Daarom zorgde talentprogramma Ingenium van ZINiN maandagmiddag voor muzikale afleiding. Jonge talenten traden op bij woonzorglocaties de Blenke in Hellendoorn en de Parallel en de Hoge Es in Nijverdal. De bewoners swingden mee met de muziek, vanaf het balkon of vanuit het raam. 

Elvis Presley

Tess Fraiquin & Faye Verdriet, Damian Alferink en Daniek Vliek hebben allemaal op hun eigen wijze invulling gegeven aan het evenement. Zo zongen Tess & Faye samen prachtige harmonieën, bracht Daniek met haar gitaar mooie nummers en speelde Damian Rock & Roll met onder andere nummers van Elvis Presley.

Dansjes

Ook de bewoners van de tegenoverliggende huizen kwamen in hun voortuin meeluisteren en maakten een dansje met elkaar. Voor veel bewoners smaakten de concerten naar meer want zij vroegen of dit misschien vaker kon plaatsvinden.

Reggestreek