Van Keulen interieurbouw. Vlnr: zittend Nicole en Marloes. Staand vlnr: Joop, Paul, Jan en Ernest Jan van Keulen
Volledig scherm
Van Keulen interieurbouw. Vlnr: zittend Nicole en Marloes. Staand vlnr: Joop, Paul, Jan en Ernest Jan van Keulen © Frans Nikkels

Joop van Keulen (62) uit Nijverdal geridderd

NIJVERDAL - Directeur Joop van Keulen van Van Keulen Interieurbouw in Nijverdal is vrijdagavond onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde op het jubileumfeest van Van Keulen Interieurbouw, door burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn.

Van Keulen Interieurbouw, voortkomend uit een timmerbedrijf dat in 1944 door de vader van Van Keulen werd opgericht, is al jaren een belangrijke leverancier van winkelinrichtingen voor supermarktketens en kledingzaken, met klanten als Albert Heijn, C1000 en Aldi. Met 450 werknemers is het de tweede werkgever in de gemeente Hellendoorn.

Joop van Keulen (62) geldt als een gedreven en betrokken werkgever, die zijn mening over tal van zaken in ferme bewoordingen niet onder stoelen of banken steekt. Zijn maatschappelijke activiteiten kregen onder andere vorm door zijn voorzitterschap van voetbalclub DES en betrokkenheid bij FC Twente. In de gemeente Hellendoorn had hij aan het begin van deze eeuw zelfs enige tijd politieke aspiraties, die echter nooit werden doorgezet.

Reggestreek