Vijf vrouwen uit Haarle zingen al sinds de oprichting bij het dameskoor en worden zondagochtend gehuldigd. De jubilarissen  v.l.n.r., achter: Annie Spijkerman, Anny Krukkert en Dora Nijenkamp en voor Annie Marsman en Tonnie Poppe.
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf vrouwen uit Haarle zingen al sinds de oprichting bij het dameskoor en worden zondagochtend gehuldigd. De jubilarissen v.l.n.r., achter: Annie Spijkerman, Anny Krukkert en Dora Nijenkamp en voor Annie Marsman en Tonnie Poppe. © Bert Kamp

Jubilarissen kerkkoor Haarle: ‘We zingen onze tijd nog wel uit’

HAARLE - Annie Spijkerman, Dora Nijenkamp, Anny Krukkert, Tonnie Poppe en Annie Marsman uit Haarle zingen 50 jaar. Eerst in het dameskoor, daarna samen met de heren in het parochieel koor. Deze jubilarissen worden zondag na de kerkdienst gehuldigd. Een hoogtepunt in de historie van een kerkkoor, dat ten dode lijkt opgeschreven.  

Het voortbestaan van het koor van de Sint Sebastianus parochie in Haarle hangt aan een zijden draadje. Ook in deze katholieke enclave in de gemeente Hellendoorn loopt het kerkbezoek terug en het is onduidelijk hoelang  deze kerk nog een godshuis blijft. Daarbij komt nog dat dit kerkkoor inmiddels sterk is vergrijsd, de gemiddelde leeftijd ligt ruim boven de 70 jaar. „Het is natuurlijk niet echt leuk, maar wij zingen onze tijd nog wel uit”, merkt Dora Nijenkamp op.

Reggestreek