In een lustrumjaar maakt Vocal Devotion altijd een concertreis langs kathedralen en kerken in Engeland.
Volledig scherm
In een lustrumjaar maakt Vocal Devotion altijd een concertreis langs kathedralen en kerken in Engeland. © Vocal Devotion

Jubileumconcert Vocal Devotion uit Hellendoorn

HELLENDOORN - Vocal Devotion bestaat 30 jaar en viert dit lustrum vrijdag vanaf 19.30 uur met een concert in 'n Oalen Griezen. Het door dirigent Mourik Jan Heupink geleide en door organist Henk Linker begeleide koor treedt samen op met het Jongenskoor Dalfsen. Het concert heeft de titel ‘All creatures lift up your voice en sing’. De toegang is gratis. 

Deze zanggroep hecht aan tradities en verzorgt al dertig  jaar de Lessons and Carols op de ochtend van Tweede Kerstdag in de Hellendoornse dorpskerk en de Songs of Praise op een zondagmiddag ergens in april of oktober in de vrije evangelische kerk in Nijverdal. Ook wordt altijd op 4 mei opgetreden tijdens de herdenkingsdienst in ’n Oalen Griezen voorafgaand aan de stille tocht naar het oorlogsmonument. Vocal Devotion verleent vaak haar medewerking aan kerkdiensten in de hele regio.

Concertreis

In een lustrumjaar maakt de zanggroep altijd een concertreis langs kerken en kathedralen Engeland. Deze keer ging de reis naar Coventry, waar onder meer werd gezongen in de Trinity Church.   

Reggestreek