Volledig scherm
Carola van den Bos © Lars Smook

Juffrouw uit Hellendoorn is klaar voor kleuters uit Nijverdal

NIJVERDAL - Het nieuwe schooljaar staat op het punt van beginnen en dus stropen meesters en juffen de mouwen op. Carola van den Bos uit Hellendoorn heeft voor het eerst haar eigen groep.

Van den Bos (30) ging de afgelopen week vol enthousiasme aan de slag voor haar eerste vaste aanstelling bij de Beatrixschool in Nijverdal. Ze heeft na haar opleiding altijd gewerkt als invalkracht, zoals de meeste oud-pabostudenten. Ze kon tot haar spijt niet blijven bij de Prinses Marijkeschool, waar ze de laatste vijf jaar veel voor de klas stond.

Op de Beaxtrixschool is ze straks drie dagen de juf van groep 1/2. „Ik ben heel blij met mijn vaste aanstelling. Tot nu toe was het elke keer afwachten of ik wat zou krijgen of niet. En je hoort niet bij een klas of een school, dat is soms frustrerend. Het liefst had ik een fulltimebaan gekregen, maar tot de kerst mag ik hier ook nog twee dagen per week invallen, zodat ik een volledige werkweek heb. Daarna zie ik wel verder.”

Vergadering
De eerste vergadering met het team is al weer achter de rug en samen met haar duopartner Emmy Eissens (59) heeft Van den Bos overlegd over de invulling van de lessen. De tafels en stoeltjes zijn klaargezet en kasten op de goede plek gezet. Voor de zomervakantie heeft de onderwijzeres al kennis gemaakt met de kinderen. „Maar het duurt wel even voordat ik ze allemaal ken, we hebben liefst 30 kinderen in de groep. En in oktober komen er nog drie bij. De meesten zitten al een jaar op school maar toen was ik hier nog niet aan het werk.”

Toetsen
In de zomervakantie heeft de Hellendoornse zich voorbereid op haar nieuwe werkplek. Zo heeft ze boeken gelezen over slimme kleuters en heeft ze ideeën opgedaan voor de verjaardagshoeden die de komende tijd gemaakt worden. „Juist in de zomer heb je daar tijd voor. Want als het schooljaar is begonnen, ben je druk met wat er allemaal in de klas speelt. En voordat je het weet, is het tijd voor toetsen en rapporten...”

Reggestreek