Antonius van Padua parochie
Volledig scherm
PREMIUM
Antonius van Padua parochie © Han Haveman

Katholieke kerk in Nijverdal zoekt medehuurders om uit de kosten te komen, maar de parochie wil dat niet hebben

NIJVERDAL - De locatieraad van de Antonius van Padua parochie in Nijverdal is gestopt met het zoeken naar medegebruikers van de kerk aan de Grotestraat. Het bestuur van parochieverband Sint Marcellinus heeft zich tegen een eventuele opdeling van dit godshuis gekeerd. 

 1. Johan Middelkamp uit Haarle haalt jongeren van de bank: ‘Wij kijken naar wat iemand wél kan’
  PREMIUM

  Johan Middelkamp uit Haarle haalt jongeren van de bank: ‘Wij kijken naar wat iemand wél kan’

  HAARLE - Hij vraagt niet naar achtergronden of diploma’s, hij zet de jongeren aan het werk en kijkt waar ze goed in zijn. Ze doen werkervaring op, ontwikkelen basale vaardigheden en stromen dan weer uit uit. „Wat wij doen, is heel eenvoudig”, zegt directeur Johan Middelkamp van de Sallandse Wegenbouw. Onlangs kreeg zijn werkleerbedrijf Dynamisch Op Weg een mooie Overijsselse prijs.
 2. Nijverdaller M. betastte ex onder invloed van ghb, vrouw wil geen geld maar juist dat hij geholpen wordt

  Nijverdal­ler M. betastte ex onder invloed van ghb, vrouw wil geen geld maar juist dat hij geholpen wordt

  NIJVERDAL - M. (33) uit Nijverdal wilde op 21 januari vorig jaar nog even met zijn dochtertje spelen. Toen zijn ex hem haar woning binnen had gelaten, merkte ze dat M. weer onder invloed was van ghb. Toen ze hem vervolgens vroeg om weg te gaan, kneep hij haar meermaals in haar borst en gaf hij haar een klap tegen de billen. Toen de politie M. even later wilde aanhouden, verzette hij zich hevig. Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand tegen hem.

Reggestreek