Volledig scherm
De Katoentjestocht is wandelen in het donker in Nijverdal en omgeving. © Archief

Katoentjestocht in Nijverdal, wandelen met volle maan

NIJVERDAL - ‘Wandelen in het donker is niet eng, wel spannend’. Dat vinden de organiseren van de jaarlijkse Katoentjestocht, een nachtelijke wandeltocht met start en finish bij gebouw De Smidse aan het Hoge Dijkje die in de nacht van vrijdag op zaterdag wordt gehouden.

De deelnemers aan de Katoentjestocht kunnen kiezen uit een kwart-, halve- en hele marathon. De lopers van de 42 kilometer en 195 meter wandelen via landgoed De Eversberg, Hulsen en Hellendoorn terg naar Nijverdal en gaan daarna verder via Zuna, Hoge Hexel en Noetsele naar het eindpunt. Dat is ook het parcours van de tweede halve marathon. 

De start van de hele marathon is een minuut na middernacht, die van de halve marathon om 0.30 uur en van de kwart marathon om 1.00 uur. De tweede halve marathon start om 3.30 uur. Voor de deelnemers is reflecterende kleding verplicht en die kan eventueel tegen een borg bij het startbureau worden geleend. En hoewel het volle maan is en hoofdzakelijk over verharde paden wordt gelopen wordt de deelnemers toch dringend aangeraden ook een zaklantaarn mee te nemen.

Reggestreek