Volledig scherm
Katoentjestocht Nijverdal. © Katoentjestocht

Katoentjestocht Nijverdal door succes op herhaling

NIJVERDAL - Wegens de enthousiaste reacties van de deelnemers aan de Katoentjestocht afgelopen jaar, krijgt de nachtelijke wandeltocht in de nacht van 19 op 20 mei een vervolg. 

De hele marathon start in Nijverdal om 00.01, de halve om 00.30 uur en de kwart marathon om 1.00 uur. Alle drie de afstanden voeren vanaf startlocatie de Smidse over Landgoed de Eversberg via Hulsen en Hellendoorn weer naar Nijverdal. De hele marathon doet ook Zuna, Hoge Hexel en Noetsele aan. 

De eerste editie stond vooral in het teken van de textielgeschiedenis van het dorp Nijverdal. Dat zal dit keer minder het geval zijn, hoewel er hier en daar wel markante textielkenmerken worden genoemd. De achtste marathon is komen te vervallen. 

  1. Kinderen leven zich in Nijverdalse sporthal uit op opblaasbare speeltoestellen
    PREMIUM
    Video

    Kinderen leven zich in Nijverdal­se sporthal uit op opblaasba­re speeltoe­stel­len

    NIJVERDAL - Het puzzelboekje ligt opengeslagen op het tafeltje, maar de vrouw uit Nijverdal komt niet toe aan haar kruiswoordraadsel. Ze volgt met haar ogen zoontje Thijs (7), die maandagmiddag in sporthal Het Ravijn enthousiast van speeltoestel naar speeltoestel rent, maar het al gauw beu is om in zijn eentje verder te spelen. Hij wil alleen nog een keertje naar één van de opblaasbare speelattributen als papa komt kijken...

Reggestreek