Voorzichtig werden op 10 juni de drie klokken van 'n Oalen Griezen uit de toren getakeld. Vier maanden later, op 18 oktober, zijn ze terug in Hellendoorn en beieren dan als vanouds in de dorpskom.
Volledig scherm
Voorzichtig werden op 10 juni de drie klokken van 'n Oalen Griezen uit de toren getakeld. Vier maanden later, op 18 oktober, zijn ze terug in Hellendoorn en beieren dan als vanouds in de dorpskom. © Bert Kamp

Kerkklokken beieren vanaf maandag weer in centrum van Hellendoorn, na restauratie van vier maanden

HELLENDOORN -  Het was ruim vier maanden opvallend stil in het centrum van Hellendoorn, maar dat is vanaf maandag verleden tijd. Dan beieren hier weer de drie opgeknapte en gerestaureerde klokken van ’n Oalen Griezen. Ze worden 's ochtends met behulp van een hoogwerker in de toren van de monumentale dorpskerk geplaatst. 

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.