Volledig scherm
De kerstpakkettenactie 2018 in de gemeente Hellendoorn is officieel begonnen. © Jenne Brinks

Kerstpakkettenactie in Nijverdal begonnen

NIJVERDAL - Het waren donderdagochtend de leerlingen van de rooms-katholieke basisschool De Wingerd, die de lege dozen vasthielden en omhoog gooiden om het officiële begin van de jaarlijkse kerstpakkettenactie van de Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn te markeren.

Het is de 25e keer dat vanuit de kerken actie wordt gevoerd om de minima in de gemeente Hellendoorn een extra steuntje in de rug te geven tijdens de feestdagen. Dit jaar worden ongeveer 650 kerstpakketten samengesteld. De initiatiefnemers worden geholpen door een groot aantal basisscholen en scholengemeenschap Reggesteyn. Op vrijdag 21 december kunnen de inwoners van 14.00 tot 18.30 uur op vijf locaties levensmiddelen, cadeaubonnen  en andere zaken voor de pakketten inleveren. Dat kan bij De Leerkamer in Hellendoorn, De Schaapskooi en Het Spectrum in Nijverdal,  Rehoboth in Daarle en het kerkzaaltje in Haarle.  

  1. Drie keer regio-zilver voor Hellendoornse Hertruiters

    Drie keer re­gio-zil­ver voor Hellen­doorn­se Hertrui­ters

    HELLENDOORN - Tijdens het laatste weekend van de regiokampioenschappen Overijssel zijn drie ponyruiters van paardensportvereniging Hertruiters uit Hellendoorn in de prijzen gevallen. Ze werden reserve-kampioen (tweede plaats) in hun eigen dressuurcategorie. Luc Eshuis haalde met Forest Fire een score van 64.083% in de klasse L1, categorie C. Marilyn Roelofs scoorde met Hoppenhof’s Yentle 62,75% in de klasse M2 categorie D/E. Haar zus Dylian Roelofs haalde een score van 65% in de klasse M1 met Popping’s Soraya en plaatste zich daarmee voor het NK dressuur in Ermelo.

Reggestreek