De eerste dieren zijn gearriveerd op de kinderboerderij in Nijverdal, die met ingang van zaterdag 29 juni op vier middagen per week kan worden  bezocht.
Volledig scherm
De eerste dieren zijn gearriveerd op de kinderboerderij in Nijverdal, die met ingang van zaterdag 29 juni op vier middagen per week kan worden bezocht. © Stichting Kinderboerderij Hellendoorn Nijverdal

Kinderboerderij Nijverdal gaat open voor bezoekers

NIJVERDAL - De kinderboerderij aan de Derde Kampsweg kan met ingang van zaterdag 29 juni vier middagen per week worden bezocht. Op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag zijn bestuursleden en andere vrijwilligers tussen 12.00 en 17.00 uur aanwezig om de bezoekers te ontvangen en wegwijs te maken op het terrein. 

Op het tijdelijke terras kan iets worden gedronken. De bezoekers kunnen donateur van de kinderboerderij worden of een dier adopteren. Bezoekers mogen hier natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken, want de inrichting van dit terrein kost meer tijd dan gedacht. Dat laatste hangt vooral samen met het feit dat veel werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers en jongeren. Zo zijn hier leerlingen van de Elimschool uit Hellendoorn en het Zone-College uit Almelo en enkele statushouders via de Stichting Vluchtelingenwerk actief. Ook de aanleg van de nutsvoorzieningen door Vitens en Enexis liep de nodige vertraging op.

Inmiddels zijn veel hekwerken en afrasteringen gereed en zijn de eerste dieren op de kinderboerderij gearriveerd. Het gaat om konijnen, dwerggeiten, schapen, hangbuikzwjntjes en mini-varkentjes. Op korte termijn wordt het aantal dieren nog verder uitgebreid.  

Reggestreek