Volledig scherm
Door een doe-het-zelfwinkel. © Reinier van Willigen

'Knotsgekke' MountainMania van de Tourbuffels in Hellendoorn

HELLENDOORN - Hartje Hellendoorn, de zompige oevers van de Regge en het donkere bos op de Hellendoornse berg waren zaterdagavond hét terrein van 1200 mountainbikers uit heel Nederland. De nighttour MountainbikeMania is voor de 2e keer uitgezet door de Hellendoornse Mountainbikeclub SVDO DE Tourbuffels.

De meeste deelnemers meldden zich zaterdagavond rond half zeven bij restaurant ‘In de Tonne’. De één uitgedost in Halloween stijl, de ander in een warm fietstenue. Allemaal met hetzelfde doel; vooral genieten van deze knotsgekke fietsavond met een hoog verrassingseffect.

Drie routes van 15 kilometer leiden door een windtunnel met fikse tegenwind, een maisdoolhof, wiebelende pontons, door vrachtwagens, over oude auto’s, dwars door café’s, smalle paadjes en achtertuinen.

Door het café
Een dolle boel is het bij café de Barbier. Via smalle donkere steegjes komt de fietser in de psychedelisch verlichte achtertuin van het volle cafe. Door de open deur langs de tafels, het biljart richting het schap en weer naar buiten. Wie net iets te hard binnenrijdt staat stil tegen de eerste stamtafel en krijgt onder luid gejuich als troost een slok bier aangeboden van de toeschouwers.

Om het evenement in goede banen te leiden, zijn 170 vrijwilligers actief.

Volledig scherm
In het donker door de straten van Hellendoorn. © Reinier van Willigen
Volledig scherm
Drukte bij de start. © Reinier van Willigen

Reggestreek