Volledig scherm
Johan Huis in ’t Veld bij zijn foto van bekende Nijverdallers in de Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Beatles) cover-foto. © Frans Nikkels

Kunstwerken in de spotlights in Nijverdal

NIJVERDAL Wethouder Anja van den Dolder van de gemeente Hellendoorn opende donderdagmiddag de expositie 'Eigen Oogst Uitgelicht' met werken van geselecteerde amateurkunstenaars.

Beatles

Een Aziatische olifant in bad en een eigentijdse versie van de Lonely Hearts Club Band (van The Beatles) zijn, samen met 38 andere werken, vanaf vandaag te bewonderen in het Huis voor Cultuur en Bestuur. 

Selectie

Bezoekers van 'Eigen Oogst' hebben in november negen exposanten uitgekozen die tot 30 januari te zien zijn. Op basis van ruim 1.700 ingeleverde formulieren zijn vijf schilders, een fotograaf, een keramist, een glaskunstenaar en een groep naaldkunstenaars geselecteerd om meer van hun talent te laten zien. 

De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Volledig scherm
Rinke Slump bij zijn 'Olifant'-foto. © Frans Nikkels
  1. Muziektheater op Nijverdals landgoed Eversberg krijgt 10.000 euro subsidie

    Muziekthea­ter op Nijverdals landgoed Eversberg krijgt 10.000 euro subsidie

    NIJVERDAL/WIERDEN/RIJSSEN - Drie projecten uit de Reggestreek kunnen rekenen op een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel. De Stichting Cultuurnetwerk Gemeente Hellendoorn ontvangt dit kwartaal het grootste bedrag: 10.000 euro voor de muziektheaterproductie ‘De slag om de Nijverdalse textiel’. De Wierdense Stichting Monument Vossenbosch krijgt 2.500 euro voor het plaatsen van een gedenkteken. Een van de kleinste bijdragen, 300 euro, is voor het Vocaal Ensemble Rijssen. Dat kan daarmee bladmuziek aankopen.

Reggestreek