Oratoriumvereniging Soli Deo Gloria is opgeheven, maar de Johannes Passion blijft behouden voor Hellendoorn. Zondagavond wordt een aangepaste versie van dit bekende muziekstuk opgevoerd in de oude dorpskerk aan de Dorpsstraat.
Volledig scherm
Oratoriumvereniging Soli Deo Gloria is opgeheven, maar de Johannes Passion blijft behouden voor Hellendoorn. Zondagavond wordt een aangepaste versie van dit bekende muziekstuk opgevoerd in de oude dorpskerk aan de Dorpsstraat. © FRANS NIKKELS

Ledenstop bij koor in Hellendoorn: mensen willen massaal Johannes Passion zingen

HELLENDOORN - ‘Heel Hellendoorn’ wil de Johannes Passion zingen. Tenminste, zo lijkt het. Volgens mede-initiatiefnemer Jeroen Piksen was de belangstelling zo groot, dat een ledenstop moest worden ingevoerd.

  1. Lof van andere baden voor keuze ABC-diploma zwembad Tijenraan Raalte, maar: ‘Zover gaan wij niet’
    PREMIUM

    Lof van andere baden voor keuze ABC-diploma zwembad Tijenraan Raalte, maar: ‘Zover gaan wij niet’

    Sallandse zwembaden kijken positief naar de keuze die zwembad Tijenraan uit Raalte maakt. Het Raalter bad doet het AB-zwemmen in de ban en kiest ervoor om alleen nog het complete Zwem-ABC aan te bieden. Desondanks lijkt het (nog) geen voorbode voor veranderingen bij andere baden in de omgeving. ,,Ze hebben helemaal gelijk, maar om ouders zoiets te ‘verplichten’ vind ik lastig’’, zegt Ruud Heyt, eigenaar van zwemschool De Walvis in Raalte.