Volledig scherm
Verkiezingsnieuws: Lokaal Hellendoorn krijgt lijst 7, maar had lijst 1 verwacht... © Emiel Muijderman DTCT

Lokaal Hellendoorn wil lijst 1, maar krijgt lijst 7

NIJVERDAL - Het bestuur van Lokaal Hellendoorn is nogal verbaasd dat aan deze nieuwe partij lijst 7 is toegekend voor de raadsverkiezingen van 21 maart. 

Het centraal stembureau van de gemeente Hellendoorn maakte eind vorige week de indeling bekend. Die is gebaseerd op het behaalde aantal stemmen bij de vorige verkiezingen (2014).

 Lokaal Hellendoorn, dat is ontstaan uit het samengaan van GemeenteBelangen, BurgerBelang en Hellendoorns Onafhankelijke Partij, had vooraf verwacht lijst 1 te krijgen. De lokalo's bezetten momenteel samen negen zetels in de gemeenteraad, eentje meer dan het CDA.

Nieuwkomer

 Volgens griffier Karin Zomer krijgen nieuwe  partijen altijd het laagste nummer.  Zomer: „Als GB, BB en HOP met een gezamenlijke lijst aan de verkiezingen hadden meegedaan hadden ze lijst 1 gekregen, maar ze willen heel bewust als nieuwe partij meedoen en komen daardoor automatisch achteraan.”

 Hoofd stembureau burgemeester Anneke Raven voegt daaraan nog toe dat de drie lokale partijen ook lijst 1 hadden gekregen als zij formeel waren gefuseerd en zich tijdens de afgelopen raadsperiode hadden opgeheven. Raven: „Maar dat is niet het geval. Hier is sprake van een samengaan, niet van een fusie.”

  1. ‘Wandelend reglement’ Jan Meester was vergroeid met de rallysport
    PREMIUM
    necrologie

    ‘Wandelend reglement’ Jan Meester was vergroeid met de rallysport

    HELLENDOORN - Een van de grondleggers van de Hellendoorn Rally, Jan Meester, is zondag op 76-jarige leeftijd overleden. In de jaren 70 en 80 was Jan Meester navigator, maar hij is vooral bekend geworden vanwege de Hellendoorn Rally waarvan hij samen met Herman Olthof de grondlegger was. Meester maakte veel mee in zijn rallyleven, ook dodelijke ongelukken. Hij noemde de sport, waar hij zich met hart en ziel voor inzette, ‘fascinerend maar risicovol’.

Reggestreek