Volledig scherm
Even achter de knoppen zitten als een heuse regisseur. Het kon zaterdag tijdens de open dag van HOi. © Lenneke Lingmont

Lokale omroep in Hellendoorn 'moet blijven'

NIJVERDAL - Belangstellenden voor vrijwilligerswerk bij HOi laten zich absoluut niet afschrikken door het feit dat de lokale omroep in financieel zwaar weer verkeert. Integendeel zelfs.

Voor de meesten is dat juist een extra stimulans om hier samen de schouders eronder te zetten. "Want HOi moet blijven!" Neem nu Lia Rook (47). "Het zou toch eeuwig zonde zijn als HOi zou verdwijnen. Een lokale omroep is laagdrempelig, staat dicht bij de mensen en is het gewoon waard om voor te vechten", zegt Rook.

In het verleden werkte de Nijverdalse als vrijwilligster met zorgbehoevende ouderen en gehandicapte jongeren, nu heeft ze haar zinnen gezet op de functie van nieuwslezer. Eerst bij de radio, later wellicht ook op de tv. "Met techniek heb ik niets", zegt ze en vertelt dat ze de stemtest al met goed gevolg heeft afgelegd. "Ik kom weliswaar uit Krimpen aan den IJssel bij Rotterdam, maar kan blijkbaar toch accentloos ABN spreken."

Ze is momenteel werkzoekend en zegt zich graag nuttig te willen maken voor de maatschappij. Vrijwilligerswerk bij HOi beschouwt zij als een 'leuke uitdaging om nieuwe dingen te leren' en 'een mogelijkheid zich te profileren en onder de mensen te komen'.

Volledig scherm
Een interviewtje aan de grote tafel in een heuse televisiestudio aan de Koninginnestraat.

Reggestreek