Volledig scherm
Het Gehandicapten Platform Hellendoorn voert al tijden een ‘beschavingsoffensief’ om weer een openbaar toilet in het centrum van Nijverdal te krijgen. © Han Haveman

Lokalo’s: Samenwerking met Keolis brengt toilet dichterbij

NIJVERDAL - Er wordt al jaren gesproken over de noodzaak van het plaatsen van een verwarmd openbaar toilet in de omgeving van het NS-station. Een onmisbare voorziening voor iedereen met hoge nood, met name voor het winkelend publiek in het centrum van Nijverdal en reizigers, die op de trein staan te wachten. Maar ondanks al dat gepraat en toezeggingen van meerdere wethouders is er nog steeds geen oplossing in zicht. 

Oppositiepartij Lokaal Hellendoorn heeft maar weer eens een brief over het openbaar toilet naar het college gestuurd, waarin wordt gevraagd naar de laatste stand van zaken. Directe aanleiding van dit schrijven is een recente aanvraag van het vervoersbedrijf Keolis om ergens aan de Meijboomstraat een toiletunit voor haar buschauffeurs te mogen plaatsen.

‘Unieke kans’

Volgens de lokalo's lijkt dat ‘een unieke kans’ om eindelijk een openbaar toilet in Nijverdal te kunnen realiseren. De fractie wil weten of het college hierover inmiddels contact met Keolis heeft opgenomen om samen te kunnen optrekken. Zo'n samenwerking kan immers de kosten flink drukken.

't Achterom

Lokaal Hellendoorn wil bovendien weten hoe het staat met het al meermaals aangekondigde overleg tussen de gemeente en Stichting 't Achterom over het inrichten van een openbaar toilet  in dit kerkelijk gebouw aan het parkeerterrein Grotestraat-Noord. De lokalo's willen tenslotte worden bijgepraat over de pogingen van de gemeente om instellingen, winkeliers en particulieren zover te krijgen dat mensen met hoge nood gebruik mogen maken van hun toilet. De lokalo's verwachten uiterlijk woensdagavond een reactie in de commissie Grondgebied.  

Reggestreek