De drie lokale partijen in de gemeente Hellendoorn steunen de wens van de Inwoners van Haarle-Noord, die een tunnel onder de N35 willen hebben ter hoogte van de Koersweg en Meijerinksweg.
Volledig scherm
De drie lokale partijen in de gemeente Hellendoorn steunen de wens van de Inwoners van Haarle-Noord, die een tunnel onder de N35 willen hebben ter hoogte van de Koersweg en Meijerinksweg. © Eduard Bessembinder

Lokalo's willen garantstelling voor N35-tunnel

HAARLE - Hellendoorns Onafhankelijke Partij (HOP), GemeenteBelangen (GB) en BurgerBelang (BB) vinden dat de gemeente Hellendoorn zich niet alleen garant moet stellen voor de aanpassingen aan de twee N35-kruisingen bij Haarle, maar ook voor de aanleg van een fietstunnel in de N35 ter hoogte van de Koersweg en Meijerinksweg.

 De aanleg van de tunnel, waarmee naar verluidt zo'n 1,6 miljoen euro is gemoeid,  is de uitdrukkelijke wens van de bewoners van Haarle-Noord, die inmiddels ook door Plaatselijk Belang Haarle en tal van plaatselijke organisaties en sportclubs wordt onderschreven. De bewoners van Haarle-Noord stellen dat zo'n voorziening noodzakelijk is om hun kinderen veilig de N35 te kunnen laten oversteken. Daarna kunnen zij verder fietsen richting de Molenweg, die een stuk rustiger wordt als de twee kruisingen eenmaal zijn aangepast.

Stationsweg

De kruising  N35/Stationsweg krijgt verkeerslichten. Naar verwachting wordt het daardoor een stuk drukker op de Stationsweg. Veel Haarlenaren benadrukken dat schoolgaande jeugd en vrachtverkeer op de relatief smalle Stationsweg niet echt een gelukkige combinatie is. Om de verkeersveiligheid te bevorderen moeten deze verkeersstromen uit elkaar worden gehaald. Ook de CAVV Zuidoost Salland pleit daar inmiddels voor.

Om dat te bereiken moet de eerder genoemde tunnel worden aangelegd. De drie lokale partijen geven in hun brief aan het Hellendoornse college aan te hebben vernomen dat de provincie Overijssel dit jaar 20 miljoen euro vrij maakt voor de uitvoering van maatregelen om de veiligheid van het fietsverkeer te verbeteren. De lokalo's willen weten of Haarle ook op dat provinciale lijstje voorkomt. En mocht dat niet het geval zijn, dan willen de lokalo's weten waarom niet.  

Reggestreek