Volledig scherm
© News United/Bert Kamp

Man (39) verongelukt bij ongeval op N35 bij Haarle

UpdateHAARLE - Op de N35 ter hoogte van Haarle is dinsdagmiddag een 39-jarige man uit Amsterdam om het leven gekomen. Een 49-jarige vrouw uit Nijverdal raakte zwaargewond en is per traumahelikopter overgebracht naar het MST in Enschede.

Op de weg tussen Almelo en Zwolle kwamen dinsdagmiddag tegen 15.10 uur een vrachtwagen en twee personenauto's met elkaar in botsing. De personenauto, bestuurd door de 39-jarige man uit Amsterdam, reed vanuit Nijverdal richting Raalte. Door nog onbekende oorzaak kwam de man met zijn auto op de andere weghelft terecht.

Toedracht

De Amsterdammer kwam daarop frontaal in aanrijding met een personenauto, bestuurd door de 49-jarige vrouw uit Nijverdal. Een 51-jarige chauffeur van een vrachtwagen uit Tsjechië, die achter de personenauto van de vrouw reed, zag het ongeval gebeuren en week naar links uit om een aanrijding te voorkomen.

Door de frontale aanrijding kwam de personenauto van de 39-jarige man uit Amsterdam aan het tollen, waarna het voertuig weer op de eigen weghelft belandde. Daar klapte de auto van de Amsterdammer tegen de vrachtwagen.

Traumahelikopter

De N35 lag na het ongeval bezaaid met brokstukken. De hulpdiensten waren in grote getale aanwezig, ook was er een traumahelikopter opgeroepen. De vrachtwagenchauffeur en zijn bijrijder zijn opgevangen door de politie. Met behulp van een tolk zijn de twee gehoord.

De weg was na het ongeval urenlang afgesloten voor bergingswerkzaamheden en politieonderzoek. Automobilisten werden omgeleid via Hellendoorn. Ook de Salland-Twentetunnel bij Nijverdal was lange tijd dicht. De weg werd om 20.00 uur weer vrijgegeven.

Volledig scherm
© News United/Bert Kamp
  1. Brouwers uit Haarle vernoemen speciaalbier naar bekendste taxichauffeur van Salland
    PREMIUM

    Brouwers uit Haarle vernoemen speciaal­bier naar bekendste taxichauf­feur van Salland

    HAARLE/MARLE - Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripel bier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.

Reggestreek