Volledig scherm
Reggesteyn, locatie Noetselerberg © Google Streetview

Man dringt Reggesteyn Nijverdal binnen en valt meisje lastig

NIJVERDAL - Een nog onbekende man heeft woensdagochtend een leerlinge van Reggesteyn locatie Noetselerberg in Nijverdal lastiggevallen. 

De man drong vlak voor schooltijd rond 8.00 uur het schoolgebouw binnen en pakte daar het meisje kort vast. Vrijwel direct daarna vluchtte de onbekende het pand weer uit. Het slachtoffer sloeg vervolgens direct alarm bij de schoolleiding, waarna de politie is ingeschakeld. Die was binnen 8 minuten aanwezig, maar agenten troffen de man niet aan in de omgeving van de school. 

E-mail

Ouders van leerlingen zijn vanmiddag via een e-mail van de schooldirectie op de hoogte gebracht van het incident. De politie is gelijk na aankomst bij het schoolgebouw aan de Noetselerberweg een uitgebreid onderzoek in en rond de school begonnen. „Het is rond 8.00 uur gebeurd. Een moment waarop toch veel mensen naar hun werk gaan en kinderen bij de school aankomen. De kans is dus best aanwezig dat iemand hem heeft zien lopen”, zegt een politiewoordvoerder. De politie probeert via eventuele getuigen en camerabeelden van de school en buurtbewoners te achterhalen hoe de persoon eruitziet.

Zorgvuldigheid

Directeur Ineke Munter wil weinig meer kwijt dan in de e-mail staat die aan ouders en verzorgers is verstuurd. „De veiligheid van onze leerlingen en ons personeel staat voor ons bovenaan. Daarom nemen we dit incident serieus en gaan we het zorgvuldig onderzoeken. In het belang van dat onderzoek heb ik daar verder niets aan toe te voegen”, zegt ze.  

Om privacyredenen doen schooldirectie en politie geen uitspraken over de leeftijd van het slachtoffer. Wel is duidelijk dat het om een minderjarig meisje gaat. Wat het exacte doel van de indringer is geweest, is nog niet bekend. 

Hoe het nu met de scholiere gaat, blijkt eveneens onduidelijk. „Wat we wel weten, is dat ze uiteraard heel erg geschrokken is van het gebeuren”, geeft de politiewoordvoerder aan. 

Signalement

Het meisje zegt dat de man 1.75m lang is en een stevig postuur heeft. De man heeft tatoeages op beide handen. Hij droeg een zwarte joggingbroek en een zwarte trui met capuchon. Zijn gezicht was bedekt. Zijn bruine ogen waren wel zichtbaar.

Reggestreek