Volledig scherm
De politie zet de Nijverdalse vestiging van Saffier Juweliers af na de overval. © Yorick Nijstad

Man overvalt juwelier in Nijverdal, politie arresteert 4 verdachten

UpdateNIJVERDAL - Een man heeft vrijdagmorgen de vestiging van Saffier Juweliers in Nijverdal overvallen. Hij maakte een partij sieraden buit, maar kon niet lang van zijn vangst genieten. De politie sloeg hem acht minuten later al in de boeien. Even later werden nog drie mensen opgepakt, op verdenking van betrokkenheid bij de overval.

De roof werd rond tien uur in de ochtend gemeld. De overvaller was bewapend. De politie haastte zich met meerdere auto's naar de juwelier, die is gevestigd in de Grotestraat. 

Al vrij snel zagen agenten in de omgeving 'een vent die aan het signalement voldeed', aldus politiewoordvoerder Paul Koetsier. De politie arresteerde de man. Dat gebeurde in de Duivecatelaan.

Wapen

Welke sieraden de man probeerde te stelen en welke waarde die vertegenwoordigen, is nog onbekend. Ook kan Koetsier nog niet zeggen welk wapen de man gebruikte bij zijn overval, en of dat wapen echt is of niet. Daar hebben we nog geen antwoorden op. Hij zit hier net binnen. We gaan nu eerst maar eens kijken wat ie allemaal bij zich heeft."

Erg geschrokken

De winkeliers geven aan erg geschrokken te zijn van de overval. Inhoudelijk willen ze niet op de gebeurtenis ingaan. "We willen nu vooral even bijkomen."

Meerdere arrestaties

Ongeveer drie kwartier na de overval, rond kwart voor elf,  werden in Ommen drie inzittenden van een personenauto aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval in Nijverdal. Getuigen hadden de politie ingelicht. 

Aanhouding gefilmd

Op een video op de Facebookpagina van Nu.nl is te zien hoe agenten met getrokken pistolen de verdachten dwingen op de grond te gaan liggen. Daarna slaan de agenten hen in de boeien, waarmee het totaalaantal aanhoudingen in de zaak op vier komt te staan. 

Reggestreek