Volledig scherm
Margreet Krommendijk uit Nijverdal wordt op 17 december geïnstalleerd als Hellendoorns raadslid. © ChristenUnie Hellendoorn

Margreeth Krommendijk nieuw Hellendoorns raadslid

NIJVERDAL - Margreeth Krommendijk (43) is het nieuwe raadslid voor de ChristenUnie Hellendoorn. De Nijverdalse volgt op 17 december Ruben Minkjan op, die het raadswerk niet langer goed kon combineren met werk en gezin. 

Krommendijk is docent Nederlands op een middelbare school in Zwolle, kerkt bij De Levensbron en is sinds 2011 politiek actief. Ze zat enkele jaren in het bestuur van de ChristenUnie Hellendoorn en maakte tevens deel uit van de commissie, die de kandidaten voor de kieslijst selecteert. 

Sinds twee jaar maakt ze deel uit van de steunfractie van zowel de gemeentelijke als de provinciale ChristenUnie. Haar interesses liggen vooral op de terreinen onderwijs, zorg en veiligheid en het opkomen voor de kwetsbaren in de samenleving. Ze neemt straks de plek van Minkjan  in de raadscommissie Algemeen Bestuurlijke Zaken en Middelen (ABZM) in.

Krommendijk stond vijfde op de kieslijst van haar partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. De nummers drie en vier op deze lijst, respectievelijk Gineke Welleweerd en Eva Kerklaan, zagen af van een plek in de gemeenteraad, waardoor  Krommendijk als volgende op de lijst werd gevraagd.

  1. Wouter (23) uit Nijverdal leidt nieuwe studentenvereniging in Zwolle, die zich vooral richt op mbo’ers
    PREMIUM

    Wouter (23) uit Nijverdal leidt nieuwe studenten­ver­e­ni­ging in Zwolle, die zich vooral richt op mbo’ers

    NIJVERDAL/ZWOLLE - Studentenverenigingen genoeg in Zwolle, maar eentje die zich vooral richt op mbo’ers was er tot nu toe niet. Evenmin een club die mikt op studenten in de creatieve sector. Bij de nieuwe studentenvereniging COS komen die twee dingen samen. Nijverdaller Wouter Wolfkamp (23), oud-student van de creatieve vakschool Cibap, is voorzitter van de kersverse club.

Reggestreek