Volledig scherm
De werkgroepleden Marleen Kempers (links) en Loïs Buter voor het begin van hun gesprek met wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis over het massale verzet in de buurtschappen Hancate, Egede en Eelen en Rhaan tegen de mogelijke bouw van een zorgcentrum aan de Ommerweg. © Han Haveman

Massaal verzet in Hellendoornse buurtschappen tegen zorgcomplex

NIJVERDAL - De inwoners van de Hellendoornse buurtschappen Egede, Hancate en Eelen en Rhaan keren zich massaal tegen het plan van de zorgorganisatie Oranjeborg om een complex met dertig zorgunits te vestigen op het terrein van Aktief Overijssel aan de Ommerweg. 

Het gaat om de opvang van mannen met een licht verstandelijke beperking, die ook nog psychische problemen hebben en verslaafd zijn. Omwonenden zien dat absoluut niet zitten.

Van de 587 buurtschapsbewoners hebben inmiddels al 460 een brief ondertekend, waarin ze aangeven te vrezen voor de leefbaarheid, duurzaamheid en veiligheid in de buurt. De werkgroep Buurtschappen Egede, Hancate, Eelen en Rhaan verwacht dat het aantal handtekeningen nog verder zal stijgen. 

De werkgroep heeft haar bezwaren tegen dit initiatief inmiddels besproken met alle politieke partijen in de Hellendoornse gemeenteraad. De werkgroepleden Loïs Buter, Marleen Kempers en Linda Berenschot waren dinsdagmiddag in het Huis voor Cultuur en Bestuur voor een gesprek over deze kwestie met wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis. „We kijken positief terug op onze gesprekken met de fracties. We hebben opvallend veel begrip voor onze actie gekregen”, vertellen ze.

Reggestreek