Volledig scherm
Maurice Stell (links) en Dennis Meijer hebben een nieuwe methode bedacht voor het veilig versturen van pakketjes met speciale zakken. © Lars Smook

Maurice uit Nijverdal bedenkt manier om tweedehands artikelen ‘fraudeproof’ te verzenden

NIJVERDAL - Oplichterspraktijken wil niemand. Daarom bedacht Maurice Stell een nieuwe manier om tweedehands artikelen ‘fraudeproof’ te versturen en te verzenden. „Zijn motto? Wat je ziet, is wat je krijgt.”

Lange afstanden rijden, fraude of vreemde mensen aan de deur. Veel mensen houdt het tegen om op tweedehandswebsites artikelen te kopen of verkopen. Stell bedacht daarom SeePay. Een start-up waarmee je wel veilig kunt onderhandelen. 

Dure trui als ‘trigger’

De 38-jarige Nijverdaller kwam op het idee toen hij via Marktplaats een dure merktrui wilde kopen. „De trui kostte nieuw 200 euro en omdat hij bijna niet gedragen was, werd hij voor 100 euro aangeboden. Maar ik vertrouwde het niet helemaal. De verkoper woonde in Amsterdam en ik vond het ook te ver om te rijden. Toen ben ik erover gaan nadenken hoe het veiliger zou kunnen.”

‘Koper én verkoper beschermd’

Stell denkt dat met gebruik van zijn service de kans op fraude nihil is. „Het aangeboden product wordt eerst gefilmd. En daarna verstuurd via Post.NL in een verzegelde sealbag. Het bedrag dat betaald moet worden, gaat eerst naar een derdengeldenrekening en wordt pas overgemaakt na ontvangst van het artikel. Koper en verkoper zijn dus allebei beschermd.”

SeePay is volgens Stell vooral geschikt voor kleding en elektronische artikelen, zoals mobiele telefoons. „Als verkoper kun je in het filmpje laten zien of het allemaal goed werkt. Dat is voor de koper een hele geruststelling en hij hoeft er niet het hele land voor door te reizen.”

Onlangs is de Nijverdaller begonnen met adverteren op Marktplaats. Bij het technische gedeelte krijgt hij hulp van IT’er Dennis Meijer. Hij is erg benieuwd. „Er zitten nog altijd 140.000 mensen op Marktplaats, dus er zou animo genoeg voor moeten zijn. En het is niet moeilijk. Ik heb het mijn oom van zeventig jaar oud ook uitgelegd en die snapte het direct”, aldus Stell. 

Reggestreek