Volledig scherm
Annemarie Altena en Robert Jan Perk geven een training mediteren met YouTube beelden. © Lenneke Lingmont

Mediteren en naar jezelf kijken met filmpjes van YouTube In Nijverdal

http://www.facebook.com/opwegindestilte

NIJVERDAL - Mediteren met YouTube beelden? Kan dat eigenlijk wel? De werkgroep Op weg in de Stilte nam in centrum het Spectrum de proef op de som.

Mediteren is in. Mindfulness, zentrainingen, in retraite in een klooster. Het lijkt de tegenhanger te zijn in een wereld vol prikkels en activiteiten. 'Op weg in de stilte' haakt hier op in. Onder leiding van Robbert Jan Perk en Annemarie Altena gaat de werkgroep een keer in de maand op zoek naar bezinning.

Keltisch
"Wij willen proberen om via andere vormen toch met het geloof bezig te zijn. Dit doen we nu ruim twee jaar. De ene keer is dat een stiltewandeling, een andere keer is dat het kijken naar schilderijen van Vincent van Gogh," vertelt Perk. "Ook zijn er muziekavonden of een thema-avond over de kracht van Keltische symbolen. En deze keer is dat kijken naar filmpjes op YouTube."

Stil
Volgens Annemarie Altena, die de YouTube-avond begeleidt, kan een eenvoudig beeldverhaal, een korte film of een commercial je helpen naar binnen te keren en stil te worden. "Door te kijken naar beelden kun je bij jezelf naar binnen kijken. Waar word je bijvoorbeeld gelukkig van? De stilte is de weg naar de ziel."

www.facebook.com/opwegindestilte

Reggestreek