Volledig scherm
Met een investering van tienduizenden euro’s hoopt SVVN de jeugdspelers de komende jaren een kwaliteitsimpuls te kunnen geven. © Lenneke Lingmont

Meer geld naar jeugd SVVN

NIJVERDAL - Met een investering van tienduizenden euro’s hoopt SVVN de jeugdspelers de komende jaren een kwaliteitsimpuls te kunnen geven. Het niveau van de jeugdspelers moet onder meer opgekrikt worden middels een trainingsapp.

SVVN van ver gekomen. Volgens bestuurslid Richard de Weert is de nieuwe financiële injectie is hard nodig om de jeugd bij de Nijverdalse club te houden. Eens te meer omdat de andere clubs in de regio sinds dit seizoen beschikken over een kunstgrasveld. „Momenteel hebben we zo’n tweehonderd jeugdleden. Dat aantal is licht stijgende, maar aan de jongste jeugd moeten we hard trekken. We hopen hiermee een duidelijke lijn te creëren binnen de club.”

Applicatie

VTON, zoals de online applicatie heet waarmee SVVN gaat samenwerken, helpt trainers bij het bedenken van oefenstof voor de trainingen. Het moet het onderlinge niveauverschil van spelers doen verkleinen. „Handig als ze een keer met een ander team mee moeten doen. Op deze manier traint iedereen op dezelfde manier en op zijn of haar eigen niveau. Ongeacht de leeftijd. Spelers weten dus wat ze kunnen verwachten bij een ander team”, vertelt De Weert.

Hoogd-jeugdopleiding

Met de applicatie kunnen de gegevens van individuele spelers worden bijgehouden. SVVN werkte in het verleden al met een soortgelijk systeem. De Weert: „Dat werkte niet. Met deze applicatie kan de technische commissie zien of en wanneer het wordt gebruikt door trainers.” Eveneens terug van weggeweest is de functie van Hoofd-jeugdopleiding, die deze zomer door de club is ingevuld. Deze moet de jeugdleiders en –trainers verbinden met het jeugdbestuur.

Court

De grootste investering is verreweg die van het nieuwe court. Het court waar ook niet-leden van SVVN gebruik van kunnen maken. „Maar dan moeten ze wel eerst contact opnemen met de man die toezicht houdt over het veld. Jongeren kunnen van hem een sleutel krijgen waarmee ze toegang krijgen tot het trapveldje.” Het veldje, qua afmeting kleiner dan een pupillenveld, dient tevens als trainingsveld en is mede gefinancierd door acties van leden en een kleine subsidie.

Reggestreek