Volledig scherm
PREMIUM
Oldtimermeeting met koopzondag © Marieke Amelink

Meeste winkels gaan niet elke zondag open in Hellendoorn

NIJVERDAL/HELLENDOORN - Ondernemers in de gemeente Hellendoorn zijn blij met de gemeentelijke plannen voor de koopzondagen waarbij winkeliers zelf mogen bepalen wanneer ze hun zaak openen. Het ziet er echter niet naar uit dat alle winkels ook elke zondag opengaan.

Winkeliers in Nijverdal en Hellendoorn vinden het hoog tijd dat de regels rond de koopzondagen vanuit de gemeente worden losgelaten. Een ondernemer moet volgens hen de vrijheid krijgen om zelf te bepalen of ze de deuren op zondag openen of gesloten houden. Uit een rondgang langs ondernemers blijkt dat de meeste winkels, behalve de supermarkten, niet van plan zijn om elke zondag open te gaan. 

  1. Brouwers uit Haarle vernoemen speciaalbier naar bekendste taxichauffeur van Salland
    PREMIUM

    Brouwers uit Haarle vernoemen speciaal­bier naar bekendste taxichauf­feur van Salland

    HAARLE/MARLE - Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripel bier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.

Reggestreek