Met 100 kilometer per uur scheuren op een zitmaaier in Marle

VideoMARLE - Het Paasweekend in Marle is elk jaar weer een groot feest voor de crossliefhebber en de muziekfanaat. Van heinde en verre komen de mensen dan ook om het hele weekend te worden vermaakt. Traditiegetrouw wordt met de zitmaaierrace het paasfeest geopend.

„De baan ligt er mooi bij, maar gelukkig komt straks de giertank om te sproeien”, zegt Cornald Tijhuis terwijl hij zijn zwarte overall aantrekt. De 25-jarige Wierdenaar is één van de twaalf deelnemers die straks aan de start staat van de zitmaaierrace op het Paasweekend in Marle. Het mooie weer heeft helaas niet alleen maar voordelen meent Tijhuis. „Doordat het droog is stuift tijdens de race al het zand op en dat is levensgevaarlijk.” 

  1. Scorende scheidsrechter Paarhuis uit Hellendoorn ‘direct benaderd door vele clubs voor spitspositie’

    Scorende scheids­rech­ter Paarhuis uit Hellen­doorn ‘direct benaderd door vele clubs voor spitsposi­tie’

    HELLENDOORN - Een scheidsrechter die een doelpunt maakte? Jazeker, arbiter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn overkwam het zaterdag tijdens het derde divisieduel tussen Harkemase Boys en Hoek. Een dag na het opzienbarende voorval kan Paarhuis er om lachen. ,,Het heeft tot veel hilariteit geleid. Ik ben door veel clubs benaderd voor een spitspositie...’’, lacht de 30-jarige leidsman.

Reggestreek