Volledig scherm
GroenLinks wil alles in het werk stellen om Hellendoorn Omroep Interactief (HOi) te redden. © Wouter Borre

'Miljoen euro extra voor randweg bij Hellendoorn'

NIJVERDAL - GroenLinks vindt dat Hellendoorn Omroep Interactief (HOi) moet blijven bestaan. Hiertoe moeten de Hellendoornse politiek en lokale omroep de krachten bundelen. Dat staat in de tegenbegroting van deze oppositiepartij.

HOi is met diverse andere lokale en regionale omroepen in gesprek over medegebruik van haar tv-faciliteiten in de studio aan de Koninginnestraat. Dat kan zorgen voor extra inkomsten van HOi. Geld dat deze lokale omroep hard nodig heeft om het hoofd boven water te houden.

Op korte termijn houdt de raad een themasessie over de toekomst van HOi. GroenLinks vindt dat meerjarenafspraken met de lokale omroep moeten worden gemaakt, zodat de politiek zich niet elk jaar opnieuw over het voortbestaan van HOi hoeft te buigen.

Randweg

GroenLinks wil een miljoen euro reserveren voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op de Noord-Zuidverbinding bij Hellendoorn. Ze verwacht dat de coalitiepartijen de rijen gaan sluiten en de omstreden verhoging van de maximumsnelheid van 50 naar 80 kilometer per uur op dit deel van de randweg straks een feit wordt. GroenLinks wil alles in het stellen om de verkeersveiligheid op 'deze racebaan' te verbeteren. Het bedrag dat de partij in de tegenbegroting noemt, staat ongeveer gelijk aan de kosten van de aanleg van een fietstunnel.

Reggestreek