In het kader van de bezuinigingen heeft cultuurorganisatie ZINiN besloten dat de bibliotheek-filialen in Hellendoorn, Haarle en Daarle volgend jaar minder vaak open zijn. De hoofdvestiging in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal blijft (voorlopig) buiten schot.
Volledig scherm
PREMIUM
In het kader van de bezuinigingen heeft cultuurorganisatie ZINiN besloten dat de bibliotheek-filialen in Hellendoorn, Haarle en Daarle volgend jaar minder vaak open zijn. De hoofdvestiging in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal blijft (voorlopig) buiten schot. © Han Haveman

Minder subsidie, dus bibliotheken in gemeente Hellendoorn minder open

NIJVERDAL - Hellendoorn kort de subsidie voor cultuurorganisatie ZINiN volgend jaar met 10 procent, ofwel 153.000 euro per jaar. ZINiN krijgt weinig tijd een passende oplossing te vinden, want de gemeente wil dat de eerste maatregelen 1 januari  ingaan. 

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Reggestreek