Volledig scherm
Mirjam Tulling-Jannink en Ruben Tulling met hun hond op de Sallandse Heuvelrug. © Emiel Muijderman

Mirjam (30) uit Nijverdal zag vlak voor overlijden grootste wensen nog in vervulling gaan

NIJVERDAL - De Nijverdalse Mirjam Tulling-Jannink is afgelopen donderdag  overleden. Mirjam kwam begin dit jaar in het nieuws toen haar partner Ruben Tulling voor haar een crowdfundingactie op touw zette. 

Met die actie hoopte hij een grote hoeveelheid geld in te zamelen om de laatste wensen van Mirjam in vervulling te laten gaan. Zo wilde het tweetal nog graag een mooie reis naar Nieuw-Zeeland maken. 

Kanker

De in Hellendoorn opgegroeide Mirjam kampte sinds 2016 met baarmoederhalskanker. In eerste instantie leek het door intensieve therapieën de goede kant op te gaan, maar medio december 2017 volgde een vernietigend bericht. Mirjam onderging een scan voor klachten aan haar been en de uitslag bleek verre van positief. Uitzaaiingen bedierven de kans op genezing. De boodschap die restte, was om er met elkaar het beste van te maken.

10.000 euro

Die mogelijkheid pakten Ruben en Mirjam met beide handen aan. De crowdfundingactie sloeg vanaf het eerste moment aan en het geld voor de reis naar Nieuw-Zeeland was zo bij elkaar. Tot verbazing van het stel stond de teller vlot op 10.000 euro. Die onvergetelijke vakantie kreeg een extra memorabel karakter toen vriend Ruben op zijn knieën ging en zijn vriendin ten huwelijk vroeg. De trouwerij kwam er. Op 9 juni 2018 gaven Ruben en Mirjam elkaar het ja-woord op Landgoed den Vosschenbosch bij Hoge Hexel.

Precies twee maanden later kwam er een einde aan het gevecht tegen de ziekte. De Nijverdalse haalde haar 30e verjaardag op 15 juli nog, maar overleed op 9 augustus. 

  1. Regisseuse vindt kranten uit Tweede Wereldoorlog: ‘Ik dacht eerst dit zou een mooi rekwisiet zijn’

    Regisseuse vindt kranten uit Tweede Wereldoor­log: ‘Ik dacht eerst dit zou een mooi rekwisiet zijn’

    NIJVERDAL - Het is een bijzonder toeval. Sanne Kamst-Velthuis regisseert momenteel het muzikale theaterstuk ‘Nooit Vergeten...’ dat gaat over het leven in Nijverdal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zonder dat ze het wist staat thuis in haar schuur in het Duitse dorpje Brandlecht al jaren een doos met kranten uit 1937 en 1939. Historisch materiaal dat ze graag wil afstaan aan het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal.

Reggestreek