Volledig scherm
Staatssecretaris Mona Keizer van economische zaken, hier geflankeerd door de directeuren Johan Middelkamp van Sallandse Wegenbouw (links) en Hans Bonten van De Kern (rechts), reikte een cheque van 200.000 euro uit voor het beste MKB-idee van 2019. © Sallandse Wegenbouw

MKB-prijs voor project van Haarlese wegenbouwer

HAARLE/DEN HAAG - Het project Dynamisch Op Weg, een initiatief van Sallandse Wegenbouw (Haarle), De Kern Maatschappelijke Dienstverlening (Deventer) en het ROC van Twente, heeft maandag in Den Haag de landelijke MKB !dee Prijs gekregen. 

Dynamisch Op Weg is een project om jongeren die op school uitvallen of dreigen uit te vallen aan een baan te helpen. De jongeren (18-27 jaar) gaan aan het werk bij één van de leerbedrijven en worden daar klaargestoomd  voor een baan of het volgen van een opleiding bij InfraVak in Holten, een opleidingsbedrijf voor de wegenbouw in Noord- en Oost-Nederland. De deelnemers aan dit project krijgen een baangarantie.

Baangarantie

Directeur Johan Middelkamp van Sallandse Wegenbouw vertelt dat het project dit voorjaar van start is gegaan en dat van de 22 deelnemers er inmiddels 15 betaald werk hebben gevonden en enkele anderen een opleiding bij InfraVak volgen „We zijn erg blij met dit eerste resultaat, want we zijn  overtuigd van onze aanpak”, benadrukt Middelkamp. Directeur Hans Bonten van De Kern vult aan:  „Deze jongeren hebben het niet voor niets zo moeilijk op school. Daar zitten grote problemen achter. Als er vertrouwen is gaan ze daar vanzelf over vertellen als ze aan het werk zijn en kunnen we de achterliggende oorzaken goed oplossen.” 

Middelkamp en Bonten beschouwen de MKB !dee Prijs, die is ingesteld om MKB‘ers te stimuleren meer geld te steken in de scholing van werkenden, vooral als ‘een mooie erkenning van hun werkwijze en samenwerking’.  Staatssecretaris Mona Keizer overhandigde de initiatiefnemers in haar ministerie een symbolische cheque van 200.000 euro om een volgende stap in het project te kunnen zetten.

Reggestreek