Volledig scherm
Zen-leraar Harry Mengers uit Nijverdal was vijf jaar geleden nog gemeenteambtenaar. Het monstertruckdrama in Haaksbergen zette zijn leven volledig op de kop. © Reike Podt

Monstertruckdrama zet leven van Nijverdaller Harry Mengers op de kop

NIJVERDAL -  Hij was vijf jaar geleden als ambtenaar nauw betrokken bij het monstertruckdrama in Haaksbergen. Dat ongeluk, waarbij meerdere doden en gewonden vielen, zette het leven van Harry Mengers volledig op de kop.

In het tv-programma Watbezieltje van de lokale omroep Hellendoorn Omroep Interactief (HOI) vertelt Mengers openhartig aan interviewster Wil de Bruine hoe hij deze traumatische ervaring uiteindelijk een plek heeft kunnen geven en welke levenslessen hij daaruit heeft getrokken.

Hij groeide op als een gereformeerde jongen in Doetinchem, maar had toen al belangstelling voor boeddhisme en Oosterse godsdiensten. Mengers heeft sinds enkele jaren een Zen-studio aan de Piet Heinweg in Nijverdal. In het programma vertelt hij over zijn leven en probeert onder meer te verklaren waarom kerken leeglopen en de belangstelling voor mindfullness, yoga, zen en tai-chi juist flink toeneemt.

Watbezieltje wordt vrijdag vanaf 19.30 uur uitgezonden op Ziggo-kanaal 42 en het hele weekend herhaald. Daarna is het te zien op de website www.hoimedia.com onder uitzending gemist.   

Reggestreek