Een opgestoken middelvinger als voorlopig dieptepunt in de manier waarop Hellendoornse raadsleden met elkaar omgaan.
Volledig scherm
Een opgestoken middelvinger als voorlopig dieptepunt in de manier waarop Hellendoornse raadsleden met elkaar omgaan. © shutterstock

Motie #Doeslief wordt in Nijverdal beantwoord met opgestoken middelvinger: ‘Dat had ik nooit mogen doen’

NIJVERDAL - Een opgestoken middelvinger tijdens een openbare vergadering, nota bene tijdens een oproep om een beetje lief te zijn voor elkaar. Dat is het voorlopige dieptepunt in de slechte verhoudingen tussen politieke partijen in Hellendoorn. De kloof is en blijft groot en diep.

 1. Adviseur kanaaldrama roept hulp nationale ombudsman in: ‘Bewoners verpulverd in machtsspel van de overheid’
  PREMIUM

  Adviseur kanaaldra­ma roept hulp nationale ombudsman in: ‘Bewoners verpulverd in machtsspel van de overheid’

  VROOMSHOOP - Stefan van Baars roept de hulp van de nationale ombudsman in bij het kanaaldrama, de ruim 400 beschadigde huizen langs kanaal Almelo - De Haandrik. Hoogleraar Van Baars is als onafhankelijk adviseur bij de kwestie betrokken en stelt dat het vastloopt op bestuurlijk en juridisch vlak, waarbij de getroffen bewoners verpulverd worden in een machtsspel van de overheid.
 2. Twentse corporatieman ziet verkoop van huurwoningen niet zitten: ‘Politiek houdt mensen lekkere worst voor’
  PREMIUM

  Twentse corporatie­man ziet verkoop van huurwonin­gen niet zitten: ‘Politiek houdt mensen lekkere worst voor’

  HELLENDOORN - Huurders van een grondgebonden sociale huurwoning moeten de kans krijgen om hun woning te kopen, zodat ze makkelijker de koopmarkt kunnen betreden. Dat staat in het nieuwe regeerakkoord. Klinkt mooi, maar John Olde Olthof, het Twentse bestuurslid van Aedes, de branchevereniging van corporaties, is minder enthousiast. „Dit is vooral een politiek dingetje.”

Reggestreek