De Blokkendoos in Nijverdal krijgt een muurschildering
Volledig scherm
De Blokkendoos in Nijverdal krijgt een muurschildering © Wijkvereniging De Blokken

Muurschildering op De Blokkendoos in Nijverdal

NIJVERDAL - Kunstenaar Henk-Jan Bakker schildert een kunstwerk op de muur van De Blokkendoos, het gebouw van wijk- en speeltuinvereniging De Blokken aan de Godfried Bomansstraat in Nijverdal. 

Het is de eerste mural die gerealiseerd wordt naar aanleiding van de uitkomsten van de CultuurCaravaan vorig jaar, die inwoners liet meedenken over het cultuurbeleid van de gemeente Hellendoorn.

Een van de wensen was meer kunst in de openbare ruimte. De werkgroep Mural Art van de CultuurCaravaan is daarmee aan de slag gegaan. Nu wijkvereniging De Blokken een bijdrage uit het Dorpsbudget Nijverdal krijgt kan de eerste muurschildering geplaatst worden. Deze zal de wijk verbeelden door de tijd heen, licht de kunstenaar, zelf bewoner van De Blokken, vast een tipje van de sluier.

Start deze maand

Het ontwerp, dat geschilderd wordt op de zijgevel en een stukje van de voorgevel van het verenigingsgebouw, is tijdens de ledenvergadering van de wijkvereniging gekozen. Nog deze maand wordt gestart met de werkzaamheden, met behulp van enkele vrijwilligers. Tijdens de  Burendag in september hoopt de vereniging het kunstwerk van Bakker te kunnen onthullen. 

De werkgroep Mural Art gaat nu kijken of er meer plekken zijn waar muurkunst past, mogelijk en gewenst is. 

Reggestreek